testSlogan

7 gewoontes voor hoge persoonlijke effectiviteit van Steven Covey

Rubriekenoverzicht

Algemeen
Aantal documenten: 4
Over coaching
Aantal documenten: 5
Organisatieadvies
Aantal documenten: 1
Boeken
Aantal documenten: 6
Cedeo
Aantal documenten: 2

7 gewoontes voor hoge persoonlijke effectiviteit van Steven Covey

Stephen R. Covey wordt door velen gezien als dé autoriteit op het gebied van modern management, of zoals hij het zelf noemt, persoonlijk leiderschap. Hij is wat men noemt ‘een goeroe' op dit terrein. Met tientallen miljoenen boeken die de afgelopen jaren over de toonbank zijn gegaan, is hij 's werelds bestverkopende schrijver van managementboeken. Stephen Covey wordt alom geprezen om de heldere manier waarop hij belangrijke zaken omtrent persoonlijke ontwikkeling en ethiek op de kaart heeft gezet. Daarnaast is hij in staat geweest om een brug te slaan tussen de werkomgeving en het privéleven van veel mensen.

 

De visie van Stephen Covey heeft al heel wat mensen geholpen om een betere werk/privé-balans te creëren. Binnen bedrijven kan het consequent toepassen van de visie van Stephen Covey ongetwijfeld bijdragen aan een goede sfeer en het functioneren van de organisatie (vitale mensen = vitale organisatie). De mens staat in de visie van Covey daadwerkelijk voorop. 

Veel mensen zullen met de visie van Covey in staat zijn om de zin van hun werk en leven beter te formuleren. Soms lukt dat ook niet. Dat leidt dan tot het inzicht om andere wegen in te slaan om tot persoonlijke effectiviteit (dat wil zeggen: balans, geluk, ontplooiing) te kunnen komen. Covey vraagt je wat jouw waarden en doelen zijn. Waar jij je door wilt laten leiden en hoe je jouw persoonlijke effectiviteit kunt verbeteren. Covey leert je om jouw waarden en principes te integreren in je handelen. Niet alleen in je werk, maar ook in je persoonlijke relaties. Maak de keuzes die je echt wilt. Doe de dingen die je echt belangrijk vindt (vaak sluit dat trouwens aan op de dingen die je goed kan en die dicht bij jezelf liggen). Dat levert kracht, concentratie en tijd op. 

Het lijkt soms of organisaties draaien op organisatieschema's, managementtechnieken en communicatiemodellen. Maar wat ze echt nodig hebben om te innoveren, zijn niet de bestaande modellen en (productie)middelen; het is de kracht van mensen! Unieke individuen die het lef hebben hun eigen ideeën uit te dragen. Mensen die de innerlijke rust en de helderheid van geest hebben om te zien wat goed is en te doen wat nodig is. 

Leer te luisteren naar je innerlijke stem, zegt Stephen Covey. Het helpt je jouw binnenkant en jouw buitenkant met elkaar in overeenstemming te brengen, om écht te zijn. Om dat te bereiken, moet je onder ogen zien wat jouw belemmeringen zijn, moet je contact maken met je eigen kracht, maar ook met je eigen kwetsbaarheid. Pas dan kun je je talenten en je innerlijke kracht volledig benutten en leven en werken met bezieling, en daarmee anderen inspireren en motiveren, aldus Covey.

Steven Covey's belangrijkste boeken:

- De 7 eigenschappen van effectief leiderschap
- Prioriteiten; effectieve keuzes in leven en werk
- De achtste eigenschap; van effectiviteit naar inspiratie
- Zeven eigenschappen die jou succesvol maken (door zijn zoon Sean Covey, speciaal voor jongeren)

Wilt u de zeven gewoontes van Steven Covey toepassen op Uw organisatie? Kijk als voorbeeld naar het artikel "de zeven gewoontes van Covey toegepast op Marlijn".


Download: 23_artikel-2-de-zeven-gewoontes-voor-een-hogere-effectiviteit-van-steven-covey.pdf